WUYISHAN ROSTAD OOLONG
Wuyishan rostad oolong har en historia som hyllningste till kejsaren och i händerna på temästare Liu har vi här en variant med trevlig balans mellan rostat och havsnära (sjögräs) med ett behagligt avslut innehållande fruktig sötma.
· 大红袍
· Vårskörd 2018
· Sjögräs / karamell / torkade apelsinskal
Med ursprung som favorit hos kejsare under Qingdynastin är teet idag känt över hela Kina för sin rika och djupa smak. Odlas på den UNESCO listade bergkedjan Wuyi i Fujianprovinsen.
4 gram · 100 ml · 100°C
Vi rekommenderar Yixing eller annan tekanna av något porös karaktär, går även bra med gaiwan modell mindre. Förvärm först vald bryggpjäs och koppar genom att skölja dem med upphettat vatten, lägg sedan ner blad i kannan och dofta på de torra bladen. Häll därefter försiktigt över det upphettade vattnet och låt bladen brygga i cirka 20 sekunder, lägg till 10 sekunder på efterföljande bryggningar.